La passarel·la del sector de Ca n’Alemany ha creuat per sobre la via del tren, a Viladecans

  • Aquesta nit dues grues de grans dimensions han col·locat els trams que creuen les vies del tren
  • L’obra permetrà connectar els vianants i els ciclistes entre la ciutat i els nous espais públics i xarxa ciclable de la nova zona d’activitat econòmica de Ca n’Alemany

El Consorci DeltaBCN, integrat per l’Ajuntament de Viladecans i l’INCASÒL, està realitzant la construcció de la nova passarel·la de connexió entre el carrer Llobatona i el sector de Ca n’Alemany de Viladecans (Baix Llobregat).

Aquesta nit, sobre la 1 de la matinada una grua de gran tonatge ha aixecat el tercer i quart tram, ja acoblats entre ells, del que serà la passarel.la per a vianants i ciclistes. Els treballs, que han comptat amb l’autorització de l’empresa pública ADIF, s’han executat en horari nocturn, per tal de no afectar les línies de tren i realitzar les tasques d’assentament i col·locació dels trams sobre els pilars de formigó. Les feines tenen un component molt important de precisió, ja que els dos nous trams s’han acoblat als ja instal·lats fa unes setmanes. Cap a les 4 de la matinada, tal i com estava previst, han finalitzat els treballs amb èxit i s’ha recuperat l’activitat de les vies del ferrocarril.

L’obra permetrà connectar els vianants i els ciclistes entre la nova zona urbanitzada de Ca n’Alemany i la ciutat consolidada a l’altre costat de les vies de la línia del tren. L’actuació s’ha adjudicat a l’empresa constructora COPCISA, per un import de 757.666,76 euros, mentre que la Direcció de les obres s’ha adjudicat a l’empresa SBS Simon Blanco, SLP.

L’autor del projecte és l’enginyer Manuel Raventós qui proposa una passarel·la seguint un traçat serpentínic que serà molt agradable a l’usuari pel canvi constant del seu punt de vista sobre l’entorn. Á més, amb aquesta disposició, el camí passa suspès per damunt del parc, aconseguint una total integració amb l’espai. Tanmateix, el disseny de tota l’actuació compleix amb la normativa d’accessibilitat.

La consolidació del sector

Ca n’Alemany s’ha consolidat com el nou centre econòmic de la zona sud de l’àrea metropolitana de Barcelona. En menys de cinc anys ha captat la instal·lació d’empreses multinacionals que invertiran més de 240 milions d’euros i generaran a l’entorn de 2.000 llocs de treball, una xifra que pot arribar als 2.800 quan el sector estigui totalment edificat.

Promogut pel Consorci urbanístic DeltaBCN, aquest sector ocupa una superfície triangular d’unes 55 hectàrees emmarcada per l’autovia C-32 i la línia ferroviària. La proximitat a l’estació de tren, a l’aeroport del Prat i al port de Barcelona han estat un dels principals atractius per a captar les empreses multinacionals com Desigual, Recambios Marinos, American Axle Manufacturing i Neinver.