Ca n’Alemany es consolida com el nou sector d’activitat econòmica de l’àrea metropolitana

  • El 73% del sòl ja s’ha venut i només resten per comercialitzar 59.000 m2
  • Les multinacionals Desigual, Neinver i Recambios Marinos s’han instal·lat en els 163.512 m2 de sòl venuts

Aquest matí, el director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), Damià Calvet, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, acompanyats per Jordi Ramírez, secretari del Consell d’Administració, Sergi Castresana, responsable de logística i Igone Bartumeu, cap de comunicació corporativa de Desigual han visitat les instal·lacions de l’empresa a Ca n’Alemany. Desigual ha estat la primera multinacional en apostar per aquest sector a l’hora d’ubicar-hi un dels seus centres logístics d’abast mundial inaugurat l’octubre de 2015, amb una inversió global aproximada de 55 milions d’euros.

Prova que l’empresa segueix apostant per aquest emplaçament és el fet que recentment ha formalitzat amb l’INCASOL l’execució de compra d’una quarta parcel·la de 25.260 m2 de sòl amb la que podria ampliar les seves instal·lacions en un futur. En total haurà adquirit prop de 81.400 m2 de sòl.

La consolidació del sector

Ca n’Alemany, promogut pel Consorci urbanístic DeltaBCN integrat per l’Ajuntament de Viladecans i l’INCASÒL, s’està consolidant com el nou centre econòmic de la zona sud de l’àrea metropolitana de Barcelona. En poc més de tres anys ha captat la instal·lació d’empreses multinacionals que han invertit més de 220 milions d’euros i generaran uns 1.500 llocs de treball.

El sector ocupa una superfície triangular d’unes 55 hectàrees emmarcada per l’autovia C-32 i la línia ferroviària. La proximitat a l’estació de tren, a l’aeroport del Prat i al port de Barcelona han estat un dels principals atractius per a captar les empreses multinacionals com Desigual, Recambios Marinos i Neiver.

Recambios Marinos és una empresa dedicada a la distribució de motors, embarcacions neumàtiques, recanvis i accessoris nàutics present a més de 20 països europeus que ha construït la seva nova seu a Viladecans. I Neinver, el segon operador europeu d’outlets, ha obert a Ca n’Alemany un nou complex comercial amb més de 130 botigues de primeres marques internacionals i nacionals.

Un total de 163.512 m2, el 73% del sòl, ja s’ha venut i només resten per comercialitzar 15 parcel·les amb un total de 59.082 m2 de sòl, de les quals 5 són propietat de l’INCASÒL i la resta de propietaris privats.

Una urbanització complexa

La urbanització de la totalitat del sector ha tingut un cost global de 37,5 milions d’euros i s’ha hagut d’executar en diverses fases. Ha inclòs la construcció d’un viaducte que s’ha convertit en l’accés definitiu a Viladecans des de l’autopista C-32, i d’un nou pont amb doble carril sobre la via del tren des de la carretera de la vila al sector.

Així mateix, s’han destinat 5,6 milions d’euros a l’execució de les infraestructures per a la millora del cicle de l’aigua, entre elles la construcció d’una bassa de laminació de 90.000m3 que en cas d’avingudes absorbirà les aigües de la riera de Sant Llorenç. Aquestes obres han guanyat la primera edició del Premi a la millor obra hídrica en la categoria d’actuacions hídriques en l’entorn urbà, convocat pel Salón Internacional del Agua y el Riego – Smagua 2017