Rull: “A Ca n’Alemany hem creat les condicions necessàries per generar economia i ocupació”

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat presideix la inauguració del centre comercial ‘The Style Outlets’ a Viladecans
  • El nou complex suposa per al Baix Llobregat una inversió de més de 80 milions d’euros i la creació d’uns 1.300 llocs de treball

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha destacat l’aposta del Govern per “crear les condicions necessàries per generar economia i ocupació” i per fer una “planificació estratègica” al sector de Ca n’Alemany, a Viladecans (Baix Llobregat), on aquest dijous el segon operador europeu d’outlets, NEINVER, obre un nou complex comercial amb més de 130 botigues de primeres marques internacionals i nacionals. La implantació d’aquesta companyia suposa una inversió de més de 80 milions d’euros i la creació d’uns 1.300 llocs de treball.

Rull ha presidit aquest dimecres al vespre la inauguració del centre comercial The Style Outlets, acompanyat per l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; el director de NEINVER España, Eduardo Ceballos; el director d’Inversió en Centres Outlet a Europa de TH Real Estate, Jamie Acheson; el conseller delegat de NEINVER, Daniel Losantos, i el director de l’INCASÒL, Damià Calvet, entre d’altres autoritats.

“Inversió privada de gran magnitud”

Rull ha destacat que la col·laboració institucional ha permès tirar endavant aquest projecte “amb una inversió privada de gran magnitud”. “Hem estat capaços junts de crear inversió i ocupació en el marc d’un consorci format per la Generalitat i l’Ajuntament”, ha dit.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha recordat que la inversió pública incial per impulsar el sector de Ca n’Alemany, on s’ubica el centre comercial, va ser de 46 milions milions d’euros, que ha estat recuperada posteriorment amb la venda de parcel·les. I ha indicat que a través del Pla director urbanístic del delta del Llobregat “continuarem creant més oportunitats pel Baix Llobregat, per l’àrea metropolitana i per aquest entorn, el que vol dir riquesa i prosperitat”.

Emplaçament estratègic

El sector d’activitats econòmiques Ca n’Alemany ocupa una superfície triangular de 55 hectàrees, emmarcada per la C-32 i la línia de ferrocarril. La proximitat a l’estació de tren, a l’aeroport del Prat i al port de Barcelona converteix aquest espai en un emplaçament estratègic per a l’atracció d’empreses.

A Ca n’Alemany s’hi han instal·lat altres empreses multinacionals com Desigual i Recambios Marinos. Desigual hi ha ubicat el nou centre logístic de distribució per a Europa i la seu mundial de comerç electrònic de l’empresa i preveu desenvolupar la segona i la tercera fase de les seves instal·lacions durant el 2017.

Recambios Marinos, empresa dedicada a la distribució de motors, embarcacions neumàtiques, recanvis i accessoris nàutics present a més de 20 països europeus, va arribar a Viladecans ara fa un any per construir-hi la seva nova seu. La presència d’aquestes tres empreses a Ca n’Alemany haurà representat una inversió global aproximada superior als 220 milions d’euros i
generarà uns 1.500 llocs de treball.

17 parcel·les de sòl per a activitat econòmica

El Consorci DeltaBCN, integrat per l’Ajuntament de Viladecans i l’INCASÒL, ha executat les obres d’urbanització de Ca n’Alemany, que han generat 17 parcel·les de sòl per activitat econòmica, 6 de les quals l’INCASÒL té actualment en comercialització. La urbanització del sector ha donat continuïtat a la trama urbana de Viladecans, potenciant la carretera de la Vila com un passeig urbà que la connecta amb el complex Vilamarina i el centre urbà.

Les obres han inclòs la construcció del nou viaducte que s’ha convertit en l’accés definitiu des de l’autopista C-32 al municipi de Viladecans, dins l’àmbit del sector, i la construcció d’una bassa de laminació de 90.000 m3 que en cas d’avingudes pot absorbir les aigües de la riera de Sant Llorenç i recollir les aigües pluvials. Així mateix, s’ha construït un nou accés al sector, des de la carretera de la Vila. Es tracta d’un nou pont sobre la via del tren, més ample que l’anterior, que ofereix dos carrils per sentit i un ampli accés per a vianants.

Més trens els caps de setmana

Per facilitar la mobilitat en transport públic en aquest sector i absorbir la demanda que generarà l’obertura d’aquest outlet, el Departament de Territori i Sostenibilitat incrementarà els serveis ferroviaris de Rodalies a Viladecans amb 58 trens més els caps de setmana i festius.

El servei passarà dels 36 trens en direcció a Vilanova i la Geltrú (Garraf) i 39 en direcció a Barcelona que hi ha actualment a 65 i 68, respectivament. Aquesta millora, que es posarà en marxa la primera quinzena de novembre, permetrà disposar de quatre trens cada hora i d’una oferta global de 133 freqüències. Pel que fa als dies feiners, es manté l’oferta de trens actuals, és a dir, 64 trens en direcció a Barcelona i 71 trens en direcció Vilanova.