La reactivació del mercat immobiliari d’oficines i logístic dóna un nou impuls a Barcelona Catalonia

Barcelona Catalonia aglutina una oferta de 2 milions de m2 de sòl per a usos industrials i logístics i més de 3 milions de m2 per a oficines amb les millors localitzacions i comunicacions possibles de Barcelona i Catalunya

  • Entre el 6 i el 8 d’octubre, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona promocionen aquests espais en el marc d’Expo Real 2014, la principal fira immobiliària europea que té lloc a Munic
  • En total es presenten 12 projectes estratègics, entre els quals destaca el Parc de l’Alba que acull el recinte tecnològic i científic més gran del sud d’Europa

El mercat immobiliari d’oficines i el logístic es reactiva a Barcelona i Catalunya. Aquest fet dóna un nou impuls a la presència de Barcelona Catalonia a la fira immobiliària Expo Real, que es celebra des d’avui i fins dimecres 8 d’octubre, a Munic. Es tracta de la principal trobada del sector a nivell europeu, on enguany es preveu la participació de 1.655 expositors de 34 països i més de 14.800 visitants.

L’estand de Barcelona Catalonia a la fira ofereix als inversors una visió global dels principals projectes urbanístics vinculats a l’economia del coneixement que s’estan desenvolupant a Barcelona i el seu entorn. Sota el paraigües de Barcelona Catalonia, la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL i l’Ajuntament de Barcelona reuneixen una oferta de 2 milions de m2 de sòl per a usos industrials i logístics i més de 3 milions de m2 per a oficines amb les millors localitzacions i comunicacions possibles.

En total, Barcelona Catalonia presenta a Expo Real una dotzena de projectes, tots ells orientats a potenciar les activitats innovadores, el creixement econòmic unit a la investigació, la recerca i les noves tecnologies, els nusos estratègics de transports i parcs empresarials. Alguns exemples són: La Sagrera, Parc de l’Alba, Smart City & Diagonal-Besòs Campus (22@), Marina del Prat Vermell, Can Sant Joan, Mas Blau, Ripollet Park, Palau-Solità i Plegamans-Santa Perpètua de la Mogoda i Can n’Alemany.

Destaca especialment el Parc de l’Alba, que ofereix noves oportunitats d’inversió, amb més de 130 hectàrees de sòl disponible per acollir-hi diversitat d’activitats econòmiques com la comercial, industrial i residencial. Es tracta d’un dels projectes estratègics de Catalunya i una de les plataformes científiques, tecnològiques i empresarials més avançades d’Europa, amb capacitat per crear 40.000 llocs de treball altament qualificats.

Barcelona Catalonia participarà, a més, en diversos fòrums i actes, així com diverses trobades amb inversors internacionals i altres representants institucionals de les ciutats i regions presents a la fira.

Tot plegat permetrà promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics per a un nou model de ciutat i país estretament lligat a l’economia del coneixement, així com posicionar Barcelona i Catalunya com a hubs de la innovació, impulsar el desenvolupament de nous projectes immobiliaris, la inversió de capital internacional i la instal·lació d’empreses capdavanteres.

L’atractiu inversor del mercat d’oficines i logístic de Catalunya

Segons un informe de Cushman & Wakefield Research, el mercat d’inversió a Barcelona tendeix a la recuperació. De gener a juliol, a la capital catalana s’han enregistrat tres operacions d’inversió d’oficines, que suposen un volum total de 94,5 milions d’euros. A més, hi ha actualment en el mercat diverses operacions en procés de tancament i que de confirmar-se, podrien suposar al final de l’exercici un excel·lent resultat en quant a volum anual.

En aquest mateix sentit, la consultora immobiliària Forcadell també destaca que la contractació d’oficines ha arribat als 150.000m2 durant el primer semestre de l’any, el que suposa una de les millors xifres dels darrers anys. La consultora senyala que no només augmenta la contractació de superfície, sinó també el nombre d’operacions dutes a terme.

Per altra banda, la contractació d’espais logístics a l’àrea de Barcelona ha assolit els 54.582m2 al segon semestre, xifra que representa un increment del 32% respecte del mateix període de l’any passat. La contractació acumulada en el que portem d’any és de 97.186m2, segons detalla el Monitor del Mercat Immobiliari elaborat per la consultora Aguirre Newman.

En nombre d’operacions, la xifra és un 9% superior a la dels sis primers mesos de 2013, dada que posa de manifest la reactivació del mercat immobiliari logístic. El Barcelonès, la comarca més activa, ha aglutinat el 52% de la superfície contractada, seguida del Vallès Oriental, amb un 18 % de la contractació total.

D’altra banda, la contractació acumulada de naus logístiques a Catalunya va arribar fins els 128.896m2 al segon semestre, segons es desprèn de l’informe sobre el mercat de naus logístiques a Catalunya, elaborat per la consultora immobiliària Estrada & Partners.