El Consorci DeltaBCN adjudica les obres principals d’urbanització de Ca n’Alemany, a Viladecans

El Consorci DeltaBCN, integrat per l’Ajuntament de Viladecans i l’INCASÒL, ha adjudicat la tercera fase de les obres d’urbanització de 42,39 hectàrees (PPU-01) que generaran 16 parcel·les de sòl per activitat econòmica, una de les quals acollirà el Viladecans The
Style Oulets.

Les obres han estat adjudicades a l’UTE ACSA-Rubau-Aqualogy amb un pressupost de gairebé 21 milions d’euros i està previst que comencin a l’octubre, un cop acabin les obres de construcció del viaducte d’entrada a la ciutat de Viladecans des de l’autopista
C-32, i que finalitzin el març de 2017. La supervisió i direcció de les obres anirà a càrrec de l’equip pluridisciplinari SBS Simón i Blanco SLP.

La urbanització del sector donarà continuïtat a la trama urbana de Viladecans, potenciant la carretera de la Vila com un passeig urbà que la uneix amb el complex Vilamarina i el centre urbà. L’actuació preveu també l’execució d’una bassa de laminació de 90.000m3
que en cas d’avingudes absorbirà les aigües de la riera de Sant Llorenç i recollirà les aigües pluvials.

Fase final de les obres del nou sector d’activitat econòmica

Amb l’adjudicació de les obres d’urbanització del sector, concretament del PPU-01, els terrenys de Ca n’Alemany inicien la 3a i darrera fase de la transformació per convertir-se en una nova zona d’activitat econòmica al Baix Llobregat. Neinver preveu instal·lar-hi el seu nou centre comercial i l’empresa Desigual, per la seva banda, ja ha començat la construcció del seu nou centre logístic de distribució per a Europa i la seu mundial de comerç electrònic de la companyia.

Ca n’Alemany ocupa una superfície triangular d’unes 55 hectàrees emmarcada per l’autovia C-32 i la línea de ferrocarril de la RENFE. El seu emplaçament immillorable i l’accés a les principals infraestructures de la zona el connecten en només 10 minuts amb l’aeroport del Prat i amb el centre de Barcelona i el seu port, un dels més actius del Mediterrani. L’estació del tren, situada a l’extrem nord-est, facilitarà l’accés al sector.