Barcelona i Catalunya es consoliden com a pols d’atracció per a la inversió estrangera

Barcelona Catalonia presenta a MIPIM els projectes immobiliaris i logístics més destacats de Barcelona i Catalunya per donar resposta aqualsevol iniciativa empresarial

La participació d’aquest any de Barcelona Catalonia a MIPIM destaca per oferir als inversors una visió global dels principals projectes urbanístics vinculats a l’economia del coneixement que s’estan desenvolupant a Barcelona i el seu entorn. Barcelona Catalonia presenta una oferta de 2 milions de m2 de sòl per a usos industrials i logístics i més de 3 milions de m2 per a oficines amb les millors localitzacions i comunicacions possibles.

La recuperació econòmica es consolida i ha fet possible que la ciutat de Barcelona hagi triplicat la inversió immobiliària captada el 2013, respecte l’any anterior, amb un volum total de transaccions que va arribar als 1.222 milions d’euros. El 82% d’aquestes inversions corresponen als mercats internacionals, segons dades fetes públiques recentment per Aguirre Newman. Aquesta afirmació ve avalada pel seu posicionament en prestigiosos rànquings i estudis internacionals com l’FDI Intelligence del Financial Times, segons el qual Catalunya és la segona regió d’Europa en volum d’inversió estrangera, tenint en compte que va atreure més de 1.921 milions de dòlars (1.439 milions d’euros), durant el primer semestre de 2013, la 1a regió del sud d’Europa amb més futur i Barcelona, la 7a ciutat europea amb més futur (2013/2014). També Ernst & Young situa la ciutat de Barcelona com la tercera ciutat europea més atractiva per invertir, només darrere de Londres i de París i Boyd Cohen la situa com la 4a Smart City europea.

Entre els dies 11 i 14 de març es celebra al Palais des festivals de Cannes, el saló immobiliari MIPIM. L’estand català (20.01) mostrarà els projectes que dibuixen una metròpoli en transformació on es potencien les activitats innovadores, el creixement econòmic unit a la investigació, la recerca i les noves tecnologies, els nusos estratègics de transports i parcs empresarials, alhora que es millora la qualitat de vida dels ciutadans que hi viuen. D’una banda, destaquen els projectes de ciutat com la nova porta a Europa (estació d’alta velocitat de la Sagrera i entorns), el nou centre urbà (smart city campus i plaça Glòries), el districte del port (Marina del Prat Vermell, Morrot,…) i la nova ciutat del Coneixement (Diagonal-Besòs campus, KEY, Fusion for Energy,…). D’altra banda, els projectes metropolitans com el Parc de l’Alba, Can Sant Joan, Ripollet Business Park, Mas Blau, Ca n’Alemany i Santa Perpètua de la Mogoda-Can Banús II.

També es presentaran a MIPIM els immobles que la Generalitat de Catalunya acaba de treure a la venda. Un nou paquet de 13 edificis amb una ubicació excel·lent al centre de la ciutat amb usos molt amplis.

Barcelona Catalonia és l’aposta de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona per promoure el desenvolupament de nous projectes estratègics de l’àrea metropolitana, així com l’oferta logística més important de l’entorn del corredor del Mediterrani. Aquests projectes mostren Barcelona i Catalunya com un entorn on qualsevol iniciativa empresarial és possible.

La representació catalana del Barcelona Catalonia estarà acompanyada enguany per diferents partners privats que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya, com són el Barcelona Urban Cluster (BUC), BCQ Arquitectes, Cornex Capital, Fabregat Perulles Sales, L35 Arquitectes, Renta Corporación, Roa Arquitectura i Sant Tirs, en una clara aposta per la tradicional col·laboració público-privada que té lloc al nostre país perseguint l’objectiu de millorar la competitivitat del sector i fomentar la internacionalització del mateix.

A més de la presentació dels projectes de Barcelona Catalonia a l’estand, la delegació catalana, encapçalada per Sònia Recasens, tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, i Damià Calvet, director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), participarà durant la fira en diversos fòrums i actes posant de relleu que Catalunya i Barcelona disposen d’un potencial econòmic, empresarial i laboral de qualitat per confirmar-se com un dels principals centres neuràlgics de la Mediterrània. En aquest sentit, cal destacar el Green Mipim Innovation Forum. Cities’s transformation: urban regeneration strategies, Barcelona – La Sagrera: the Gate to Europe, i la ponència Logistics and transport hubs. Així com diverses trobades amb inversors internacionals i altres representants institucionals de les ciutats i regions presents a la fira.

Per a més informació
Anna Palasí (a_palasi@gencat.cat)
Isabel Ponti (iponti@bcn.cat)