Barcelona Catalonia, les teves oportunitats d’inversió comencen aquí

Els projectes de Barcelona Catalonia es concentren a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que destaca pel seu potencial d’inversió i de creixement en activitats innovadores, amb capacitat per generar nous llocs de treball altament qualificats. Aquest any, a més, s’incorporen a l’oferta de Barcelona Catalonia els immobles que la Generalitat de Catalunya comercialitza actualment. Un nou paquet de tretze immobles amb una ubicació excel·lent al centre de la ciutat i amb usos molt amplis (oficines, comercial, residencial, hoteler).

També es presentaran els diferents projectes d’activitat logística. La ubicació d’aquestes plataformes, situades a l’entorn del corredor ferroviari del Mediterrani, amb accessos i comunicacions de primer nivell, com ara ports, aeroports i tren d’alta velocitat, conformen un excel·lent hubde comunicacions i connexions entre diferents mitjans de transport.

Principals projectes de Barcelona Catalonia

Parc de l’Alba: Situat a l’àrea metropolitana de Barcelona, aquest parc de 340 hectàrees és una de les plataformes científiques, tecnològiques i empresarials més avançades d’Europa. S’articula al voltant del Sincrotró Alba, la infraestructura de recerca més important del sud d’Europa i la Mediterrània, que ja està en funcionament. El parc disposa de més de 1,3 milions de m2 de sòl per a activitat econòmica, 175 hectàrees per equipaments i zones verdes i es preveu que s’hi puguin construir 3.500 habitatges.

La Sagrera: La nova porta d’Europa Impulsa el desenvolupament urbanístic de 164 hectàrees al nord-est de Barcelona i una nova àrea de creixement urbà sostenible amb nous equipaments, serveis públics, una àmplia oferta d’habitatges, un nucli d’activitat econòmica i comercial (401.129 m2 de sostre) i el major parc urbà de la ciutat. L’estació serà un centre estratègic de transport, amb alta velocitat, rodalies, metro, autobusos interurbans i accessos subterranis des de les autopistes. Es destaquen 5 àmbits dins de l’entorn Sagrera, l’Estació i el seu entorn immediat, el sector Prim, El Triangle ferroviari, i les Casernes de Sant Andreu.

Glòries i Smart City Campus: El nou centre de Barcelona, un nou centre residencial, d’oci i negoci. Barcelona fomenta la transformació d’aquest nou espai en una àrea privilegiada consolidant un nou parc residencial, i activitat econòmica lligada al clúster de les ciutats intel·ligents (Smart city Campus). Més de 477.000 m2 d’espai en transformació a Les Glòries, i tres edificis en reconversió La Escosesa, Can Ricart i Ca l’Alier.

La ciutat del coneixement: El clúster de l’energia: Fusión for Energy, Campus de Diagonal-Besòs, Barcelona Knowledge Economy Yard (Key), Tèrmiques. Aquest espai concentrarà institucions de rellevància que configuren un nou clúster del coneixement. Es tracta d’una nova plataforma que oferirà el millor entorn pels centres de recerca del sud d’Europa i amb capacitat per atraure empreses.

El districte portuari: Montjuïc, Can Batlló, Morrot i Marina del Prat Vermell: La connexió entre el port més industrial i la ciutat ofereix tot un espai d’oportunitat, lligat a la muntanya de Montjuic, un dels pulmons verd de la ciutat. La Marina del Prat Vermell un nou barri en plena transformació urbanística, on s’hi podran construir prop d’11.000 habitatges i més de 315.420 m2 d’activitats econòmiques.

Can Sant Joan: està situat a Sant Cugat del Vallès, una de les ciutats més actives de la regió metropolitana de Barcelona, en l’eix econòmic al llarg de l’autopista E-15 que connecta amb Europa. El parc ocupa 49,3 hectàrees amb 150.000 m2 de sostre per a activitat econòmica, ubicades prop de les universitats, escoles de negocis d’alt nivell, centres comercials, instal·lacions esportives, hospitals i hotels.

Mas Blau: emplaçat al costat de l’aeroport internacional del Prat de Llobregat i a només 10 minuts de la ciutat de Barcelona, en un dels vèrtexs econòmics i industrials més importants de l’àrea metropolitana. El parc de 21,56 hectàrees, constitueix un espai enfocat al desenvolupament empresarial, l’expansió de negoci i el creixement econòmic on s’està impulsant la implantació d’empreses de tecnologia avançada, en especial de la indústria aeronàutica que ajudin a millorar la competitivitat de l’aeroport internacional.

Ripollet Park: es troba a l’àrea metropolitana de Barcelona, a 17 km del centre de la ciutat de Barcelona, i al costat de les autopistes A-7 i la B-30, un dels corredors econòmics més importants d’Europa. Ripollet Park està ubicat en una àrea industrial amb els seus serveis ja en funcionament, i disposa d’un conjunt de naus per a activitats econòmiquesconstruïdes amb una arquitectura d’avantguarda i materials de qualitat i funcionals.

Ampliació de Can Sant Joan: situat a Rubí, a 15 km de Barcelona, a 20 minuts del centre de la ciutat en transport públic. La futura estació de tren d’alta velocitat situada al Parc Científic i Tecnològic del Sincrotró Alba fa d’aquest espai un ubicació privilegiada, tant per les comunicacions, com pel transport. Els terrenys acullen usos comercials, terciaris i residencials al cor del corredor econòmic. Un lloc ideal per viure i perfecte per treballar.

Can Banús II: Santa Perpètua de la Mogodaestà situat a la segona corona metropolitana de Barcelona i dóna continuïtat al sector de la Riera de Caldes. La importància de l’activitat industrial d’aquesta àrea, totalment consolidada actualment, s’ha compatibilitzat amb un fort atractiu per a la residencia, amb una marcada tendència en els darrers anys al pas de segones a primeres residències. La indústria està molt diversificada (maquinària, mobles, ceràmica, confecció, construcció, estampació, plàstics, alimentació i electrònica) i els centres productius es localitzen en els diversos polígons industrials ubicats a prop de la Riera de Caldes.

Ca n’Alemany: situat a només 10 quilòmetres del centre de Barcelona, constitueix un emplaçament empresarial de primer ordre per a usos industrials i comercials de gran envergadura. Disposa d’una connexió directa amb les principals xarxes de comunicació internacional com són l’Aeroport del Prat de Llobregat i el Port de Barcelona, a més de la seva excel·lent ubicació en el sud de l’àrea metropolitana de Barcelona, una àrea d’activitat productiva, terciària i logística plenament consolidada, però amb capacitat de creixement.

Projectes logístics: Catalunya és en la actualitat el principal hublogístic del sud d’Europa i de la Mediterrània. Lidera l’oferta de superfície de magatzem logístic amb prop de 6 milions de m2, i compta amb prop de 33.000 empreses especialitzades en operacions logístiques i transport de mercaderies i amb una àmplia i connectada xarxa de plataformes logístiques.

Immobles Barcelona: Es tracta de 13 edificis situats al centre de la ciutat de Barcelona. 94.000m2 destinats a usos comercials, d’oficines, habitatge, hostaleria i equipaments, com ara el sector docent, sanitari i cultural.

BARCELONA CATALONIA A MIPIM 2014 – ACTES DESTACATS

DIMARTS 11/03/2014

 • 10:30h/14:00h:
  European cities event (5 Cities): The Metropolitan Revolution (Manchester, Amsterdam, Hamburg, Estocolm i Barcelona)
 • 14:00h/16:30h:
  Cities’s transformation: urban regeneration strategies
  – Barcelona – La Sagrera: the Gate to Europe. Ponent: Albert Civit, gerent adjuntd’Urbanisme- Hàbitat Urbà, de l’Ajuntament de Barcelona

DIMECRES 12/03/2013

 • 11:00h/13:00h:
  Mayor’s Think Tank: Autonomous cities: the quest for new resources, from utopia tob reality
  – Participants: Damià Calvet, director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i Mario Rubert, director de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona.
 • 11:45h/13:00h:
  Logistics and transport hubs
  – Ponents:Damià Calvet, director de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i Isidre Gavín, director general de CIMALSA.

DIJOUS 13/03/2014

 • 8:00h/9:30h:
  Seminari Oxford Intelligence & EY Investment Briefing “latest fDi trends & challenges to attract them”

Per a més informació
Anna Palasí (a_palasi@gencat.cat)
Isabel Ponti (iponti@bcn.cat)